Liemers Knooppad

LiemersRond


een route rondom de hele Liemers, langs de rivieren en het Montferland met mooie natuur- en cultuurlandschappen en prachtige vergezichten

‘LiemersRond’, zo heet de wandelroute langs de randen van de Liemers: langs de Rijn, Pannerdensch kanaal, Nederrijn, IJssel, Oude IJssel, door het Wehlse bos en via de zoom van het Montferland weer zuidwaarts tot de Rijn. Bovendien verbindt de route alle Knooppaden met elkaar (m.u.v. Knooppad 1). De route is zowel linksom als rechtsom beschreven en bewegwijzerd. Vanaf deze pagina zijn beide routebeschrijvingen, gps-bestanden en routekaarten te downloaden.

De route van 71 kilometer is in de beschrijving opgedeeld in drie trajecten vanuit Pannerden, Giesbeek en Beek. Op die plekken is zowel parkeergelegenheid als horeca aanwezig. Maar omdat het een rondlopende route is, kun je natuurlijk naar believen elke andere startplaats aan de route kiezen (wat dacht je van de kade van Tolkamer) of slechts delen van de route lopen. Voor elk wat wils! Enkele suggesties daarvoor en tussen-afstanden zijn aan het slot van beide routebeschrijvingen aangegeven.

En niet te vergeten kun je ook delen van de route LiemersRond combineren met de diverse Knooppaden, zoals die op deze website zijn te vinden.

Voor de LiemersRond is een aparte routesticker gebruikt, duidelijk te onderscheiden van de stickers van de Knooppaden en zoals in de marge afgebeeld.

De route LiemersRond kun je ook fietsend afleggen. Alleen bij Elten zijn stukjes van de route moeilijk te fietsen en zou je even een stukje met de fiets aan de hand moeten lopen.