Liemers Knooppad

Knooppad 1


Tussen Zevenaar en Elten

Knooppad 1 gaat van Zevenaar naar Oud-Zevenaar, vervolgens naar Babberich en halfweg richting Elten, dan terug via Babberich, Oud-Zevenaar, Ooij en tenslotte Zevenaar. Startpunt is de H. Andreaskerk in het centrum van Zevenaar. In het grasperk voor de kerk is tevens het ‘startmonument’ van het Liemers-Knooppad te zien. De totale afstand is ongeveer 19 km.

Op deze route heb je vanaf de dijk bij Oud-Zevenaar uitzicht op maar liefst 8 kerktorens in de regio. Andere “blikvangers” zijn: de St. Martinuskerk in Oud-Zevenaar, in Babberich de havezate Camphuysen en kasteel Halsaf, met een bloedstollende legende en wederom in Oud-Zevenaar de korenmolen “De Hoop” annex een prachtige grutterij, geopend op: donderdag, vrijdag, zaterdag en op afspraak.

NB: Helaas is het kerkepad ‘De Breit’ niet altijd goed begaanbaar door agrarisch gebruik van het laatste deel van het pad. In dat geval moet je bij nr. 13 in de routebeschrijving niet rechts het smalle voetpad nemen, maar nog een klein stukje doorlopen en dan rechts het Bettestraatje nemen tot aan de Oud-Zevenaarsedijk, die naar rechts vervolgen en weer aansluiten bij nr. 14 van de routebeschrijving.