Liemers Knooppad

Beeldmerk

Liemers Knooppad beeldmerk

  • Wij hebben gekozen voor de kleuren lichtgroen, de kleur van het weidelandschap dat kenmerkend is voor de Liemers en de kleur blauw van de rivieren (Rijn, Oude Rijn, Pannerdensch Kanaal, IJssel en Oude IJssel), die het gebied grotendeels omringen.
  • De zeven witte stippen staan voor de 6 Liemerse gemeenten én de gemeente Elten in Duitsland, dus een pad met een grensoverschrijdend tintje.
  • De 7 stippen verwijzen verder naar knooppunten in het pad. De opzet van het pad is dat je ook van knoop naar knoop kunt lopen. In voorjaar 2018 officieel gerealiseerd met de route om het hele gebied van de Liemers en alle Knooppaden verbindend: ‘LiemersRond’.
  • De knoopwandelingen van het pad worden zodanig opgezet dat ze als afzonderlijke wandeling gelopen kunnen worden, met een goed aangegeven en bereikbaar begin- en eindpunt en er wordt zoveel mogelijk aandacht besteed aan de bereikbaarheid met openbaar vervoer.
  • Tenslotte heeft het logo een persoonlijke noot van de wandelvrienden-club zelf en dit had misschien wel bovenaan de opsomming moeten staan. De opstelling van de 7 stippen vormen de initialen “jb”, dit ter nagedachtenis aan Jan Berens, wandelvriend, initiatiefnemer van onze wandelclub en oud-wethouder van de gemeente Zevenaar. Jan is in mei 2002 overleden.