Liemers Knooppad

Knooppad 3


Genieten van de Gelderse Poort en struinen langs de Rijnstrangen

Route 3 gaat grotendeels over het grondgebied van Pannerden, bekend als een “kern met pit”. De route start weliswaar in Zevenaar, maar gaat via Groessen al heel snel over naar de gemeente Rijnwaarden. Wandelend langs het Kandiagemaal en over een deel van de Gelderse Poort-route bereikt u Pannerden. Ná het verlaten van de plaats Pannerden loopt u door een gedeelte van het Rijnstrangen-gebied.

Hierbij wijzen we op het volgende:
Een gedeelte van dit traject gaat over particulier grondgebied. Wij verzoeken u met klem de spelregels die voor dit gebied gelden, te respecteren. Het gaat daarbij om de volgende beperkingen: het is verboden op het betreffende gedeelte honden mee te voeren. Verder is het terrein niet toegankelijk tussen zonsondergang en –opgang. En mag er op dat gedeelte alleen gewandeld worden in de periode tussen maart en oktober.
Om die reden is in de routebeschrijving ook een alternatief voor dat deel van de route aangegeven.

De routemarkering op het deel door de Rijnstrangen is afwijkend van de vertrouwde bestickering van het Liemers Knoopad (in de routebeschrijving van 009 tot en met 011 is dat in rood aangegeven). U volgt daar de bordjes van de Gelderse Poort-route, resp. die van Gangen door de Rijnstrangen (van de Vereniging Streekbeheer Rijnstrangen/VSR).

De totale afstand van dit pad ligt rond de 20 km.