Liemers Knooppad

Knooppad 1


Tussen Zevenaar en Elten

Knooppad 1 gaat van Zevenaar naar Oud-Zevenaar, vervolgens naar Babberich en halfweg richting Elten, dan terug via Babberich, Oud-Zevenaar, Ooij en tenslotte Zevenaar. Startpunt is de H. Andreaskerk in het centrum van Zevenaar. Hier bevindt zich tevens het ‘startmonument’ van het Liemers-Knooppad. De totale afstand is ongeveer 19 km.

Op deze route heeft u vanaf de dijk bij Oud-Zevenaar uitzicht op maar liefst 8 kerktorens in de regio. Andere “blikvangers” zijn: de St. Martinuskerk in Oud-Zevenaar, in Babberich de havezate Camphuysen en kasteel Halsaf, met een bloedstollende legende en wederom in Oud-Zevenaar de korenmolen “De Hoop” annex een prachtige grutterij, geopend op: donderdag, vrijdag, zaterdag en op afspraak.

NB: Helaas is het kerkenpad ‘De Breit’ tegenwoordig vaak onbegaanbaar door agrarisch gebruik van het laatste deel van het pad. In dat geval moet u bij nr. 13 in de routebeschrijving niet rechts het smalle voetpad nemen, maar nog een klein stukje doorlopen en dan rechts het Bettestraatje nemen tot aan de Oud-Zevenaarsedijk, die naar rechts vervolgen en weer aansluiten bij nr. 14 van de routebeschrijving.